Will Smith: Budapest egy titkos kis ékszerdoboz
October 22nd, 2019

Will Smith: Budapest egy titkos kis ékszerdoboz

A Gemini Man hatalmas érdeklődést váltott ki Budapesten, hiszen a részben itt forgatott filmről a budapesti Four Seasons hotelban tartott tájékoztatót Ang Lee, a rendező, Will Smith, a sztárszínész, és Jerry Bruckheimer, a producer. A film október 10-én került mozikba.

A Gemini Man a digitális technológia fejlődését egyik legjobban reprezentáló film. Ang Lee a legújabb eszközökkel és módszerekkel kísérletezett a forgatásokon. A 3D formátumban, 4K felbontásban, másodpercenként 120 képkockával felvett produkcióban a főszereplő Will Smith, aki bérgyilkosként arra kényszerül, hogy saját maga fiatalabb klónjával szálljon harcba. A jeleneteket többek között a Hősök terén, a Széchenyi fürdőben és a Budai várban forgatták, ami nagy elismerés a városnak.

Nagyszerű adottságai vannak Budapestnek, hangzott el Jerry Bruckheimer szájából a sajtótájékoztatón. Azt is elmesélte, hogy ő már korábbi produkciókból nagyon jól ismeri a várost, a hidak, a vár, a múzeumok, mind nagyon szép helyszín egy filmhez, ezért választották a Gemini Manhez is.

Ang Lee azt mondta, hogy nem gondolja, hogy új filmnyelvet írt volna, de abban biztos, hogy valami újat csinált. A képek sokkal élesebbek ebben a filmben, ezért a néző mondhatni belekerül a történetbe, részletezte az Oscar-díjas rendező.

Jerry Bruckheimer feltárta, hogy a Gemini Man filmterve több mint húsz éves, de nem volt meg a megfelelő technológia a megalkotásához.

Will Smith elárulta, hogy Budapestet egy titkos kis ékszerdoboznak látja gyönyörű, történelmi épületeivel és a modern világ keveredésével.

„A családommal is jól éreztem itt magam, és a Gemini Man óta is már háromszor voltam itt. Nagyon szeretem ezt a várost” mondta, azonban azt hozzátette, hogy a magyar nyelv megtanulásával igencsak meggyűlik a baja.

A színész hatalmas koncertet tartott a Szent István-bazilika előtti téren, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze.

 

Forrás:

Origo.hu

Kép:

Nlc.hu


Vissza