Kiadná lakását még az ünnepek előtt? 3 Tipp lakásmutatáshoz
December 3rd, 2020

Kiadná lakását még az ünnepek előtt? 3 Tipp lakásmutatáshoz

Legutóbbi cikkünkben végig vettük, hogy mit tehetünk azért, hogy a potenciális érdeklődők a mi ingatlanunkat válasszák az intenzív piaci versenyhelyzetben. Ezúttal a személyes lakás bemutatás finomságaira térünk rá! 

A potenciális bérlő érkezésére érdemes jól felkészülni, mivel az első benyomás itt is hatalmas jelentőségű. Tegyünk meg mindent, hogy amikor az érdeklődő belép az ingatlanba, rögtön otthon érezze magát! Ehhez szükség van bizonyos mértékű rákészülésre a találkozó előtt. Az alábbiakra érdemes figyelni:

1. HŐMÉRSÉKLET

Nincs rosszabb, mint a hideg utcáról egy jéghideg lakásba érkezni… Hagyjuk, hogy az érdeklődő átélje, hogy milyen lenne egy fagyos téli napon „hazaérni” a kellemesen befűtött ingatlanba. Ez az első élmény kihatással lehet az egész találkozóra!

A lakás végig járását nyugodtabbá és kellemesebbé teszi, ha a felek nem dideregve próbálnak gyorsan túlesni az egészen, hogy minél hamarabb visszamenekülhessenek a fűtött autóba.

2. FÉNYVISZONYOK

Az ingatlan hangulatában a fényviszonyoknak is kiemelt szerepe van. Érdemes figyelembe venni a téli időszak sajátosságait is, hogy a napsütéses órák száma kevesebb, hamarabb sötétedik és többször lehet borongós az idő.

Függönyözzünk ki, a redőnyöket húzzuk fel teljesen, hogy ne sötétség vagy félhomály fogadja az érdeklődőket. Ha az időjárás vagy a napszak megköveteli akkor kapcsoljuk fel a lámpákat mindenhol, előre – ne csak akkor, amikor megyünk végig az ingatlanon a bérlő jelölttel... Amennyiben van rá lehetőségünk, válasszuk a legvilágosabb napszakot az ingatlan bemutatására.

3. RENDEZETTSÉG

Nem csak a fotózásnál lényeges, hogy az ingatlan legjobb arcát mutassuk be. Az általános rendezettségen túl fontos, hogy amennyire lehet, ne átmeneti állapot fogadja az érdeklődőket. Ha tudjuk, hogy például valamit el kell szállítani a lakásból, ami rontja az összképet (személyes tárgyak, fölösleges bútor, felújításból megmaradt anyagok, stb.), akkor ne várjunk vele a bérlő beköltözéséig.

***

A piacon jelenleg hatalmas a verseny, így garanciát semmi nem jelent, azonban a fentiek megfontolásával nagyobb az esély rá, hogy az ünnepek alatt az üresen álló lakás gondja már nem vonja el a figyelmünket a szeretteinkkel töltött idő közben!

 

Forrás: Eurocenter Ingatlan


Vissza