Újabb ipari fejlesztés Budapest mellett
April 9th, 2018

Újabb ipari fejlesztés Budapest mellett

A dél-koreai Shinheung Sec akkumulátoralkatrész-gyárat létesített Budapest mellett, Monoron, ahol immár megindult a termelés is. A beruházást a magyar kormány is támogatta, a teljes fejlesztés mintegy 20 millió euróból valósult meg. Ezzel a világ legnagyobb autógyárainak elektromos autóiba alkatrészeket gyártó cég európai központja lett a monori létesítmény.

Az átadáskor tartott sajtótájékoztatón Kim Girin, a Shinheung Sec EU Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a monori központ Európában az első telephely, emellett Ázsiában öt helyszínen is rendelkezik gyárral a cég: kettő Dél-Koreában, kettő Kínában, egy pedig Malajziában található. A magyarországi gyár ezt az öt gyárat is ellátja majd alapanyagokkal. A tervek szerint a gyártáshoz szükséges mennyiség 80 százaléka származik majd Monorról.

Szíjjártó Péter bizakodóan tekintett a két ország közötti gazdasági kapcsolatokra a gyár megnyitása kapcsán, hiszen a jelenlegi beruházás mintegy 300 új munkahelyet teremthet 2019 végéig. A külügyminiszter arra is kitért, hogy tavaly minden eddiginél nagyobb termeléssel zárt a magyar autóipar: 8038 milliárd forint, illetve 175 ezer munkavállaló a mérleg ebben az iparágban.

Fotó:

www.autoszektor.hu

Forrás:

https://index.hu/gazdasag/2018/03/26/del-koreai_ceg_uj_gyarat_adtak_at_monoron/


Vissza